MYYNTIPROSESSI ANNMARIKSELLA

1

ARVON MÄÄRITTÄMINEN

Voit ottaa yhteyttä arvioitsijoihimme joko yksittäisen arvoesineen,  kokoelman tai kuolinpesän arviointia varten. Mikäli kohteet on tarkoitus myydä kauttamme, on arviointimme aina maksuton. Voitte olla yhteydessä puhelimitse p. 0400 510 560 / Ilkka Takala (design),  (p. 0400 621 039 / Jukka Takala (muut) tai info@annmaris.fi tai poiketa suoraan toimipisteellämme Hämeenkatu 30B, Tampere. Arviointiaika joka arkipäivä klo 11-13 ilman sovittua aikaa. Sähköpostimme on rajaton, joten voit huoletta lähettää kuvia arvioitavaksi.

2

SOPIVAN MYYNTITAPAHTUMAN VALITSEMINEN

Koska meillä ei ole ns. ”kuukausihuutokauppoja”, jaottelemme esineet myyntiin sopivana ajankohtana tulevien teemojen mukaisesti. Erilaisia teemoja pääsiassa designille, mutta myös kelloille, koruille, Venäläisille esineille, sekä arvotaiteelle. Toimintamalli vaatii pitkäjänteisyyttä, mutta palkitsee tuloksillaan!

3

MYYNTISOPIMUKSEN KIRJOITTAMINEN

Asiantuntijamme ehdottavat esineillesi sopivaa arviohintaa, joka ilmoitetaan haarukkana esim. 10.000-12.000EUR. Tämän lisäksi kohteelle sovitaan aina pohjahinta. Mikäli totetutunut hinta jää alle pohjahinnan, jää kohde myymättä. Myymättömistä esineistä emme veloita myyntipalkkioita. Sopiva pohjahinta on usein n. 10-20% vähemmän tavaran arviohinnasta.

4

TAVAROIDEN TOIMITTAMINEN

Asiakas toimittaa myytävät kohteet pääsääntöisesti huutokauppakamarille. Kannattaa olla meihin ennakkoon yhteydessä mikäli tarvitsette apua lastauksessa. Isommat tavaraerät voi tuoda suoraan sisäpihalle (sovi ennakkoon), josta ne on rauhallista purkaa huutokauppakamarille. Teemme jatkuvasti myös kotikäyntejä pääasiassa Tampereen ja Helsingin seuduilla – ota yhteyttä ja sovi tarkemmin p. 0400 510 560 / Ilkka Takala tai info@annmaris.fi

5

ANNMARIKSEN KULUT MYYNNISTÄ

Pyydä tarjous tavaroidesi myynnistä. Välityspalkkiomme on varsin kohtuullinen, pääsääntöisesti maksimissaan 20%. Myyntiprovisio määräytyy kohteiden kysynnän, sekä myyntiprosessin tuottaman työn suhteen. Ylimääräistä työtä tuottavat mm. suurikokoiset esineet, likaiset tai pinttyneet esineet jne. Pienet ja arvokkaat kohteet mm. arvokkaat kellot ja korut vastaanotetaan myyntiin usein pienemmällä provisiolla, kun työläät huonekalut, lasistot, astiastot tai ämpärillinen sekahopeaa. Pyydä rohkeasti tarjousta ja ylläty positiivisesti – myös jatkuva yhteistyö palkitaan!

6

LIVE-HUUTOKAUPPA

Kaikki kohteet ovat huudettavissa edelleen perinteisesti salissamme. Tämän lisäksi meillä on käytössä pohjoismaiden kehittynein järjestelmä jolla huutokauppoihimme voi ottaa osaa reaaliajassa puhelimitse, tietokoneella, tabletilla (annmarisauctions-app) sekä älypuhelimella (annmarisauctions-app). Aplikaatiomme on saatavissa jo seitsemällä eri kielellä. Tietokoneelta voi osallistua joko omilta sivuiltamme: www.live.annmaris.fi tai yhteistyökumppaneidemme sivuilta: www.liveauctioneers.com sekä www.invaluable.com

7

MYYNTIRAPORTTI & TILITYS

Kun kaikki myydyt kohteet on lunastettu annmarikselta, voimme tilittää myynnit asiakkaalle. Tilitys tapahtuu pääsääntöisesti 3-6 viikon kuluessa, aikasintaan 2 viikkoa huutokaupasta. Koska vaadimme ostajilta luottokortin rekisteröityessä ja koska Annmariksella ei ole palautusoikeutta huudetuille kohteille, lähes poikkeuksetta kaikki kohteet lunastetaan ja siten myös tilitetään oikeasti asiakkaalle, kuten pitääkin.

8

MIKSI JUURI ANNMARIS?

Annmaris on 100% suomalainen perheyritys täynnä nuorta innokkutta ja intohimoa alaa kohtaan. Olemme maistraatin erikseen hyväksymä – auktorisoitu huutokauppakamari, joten kauttamme myyminen on myös juridisesti hyväksyttyä, joka on tärkeää esim. asianajotoimistoille, hyväntekeväisyysjärjestöille, kuolinpesille sekä organisaatioille.

Asiakaskunnastamme on nykyään yli puolet kansainvälisiä ja viemmekin vientiin reilusti suurimman osan myynnistä. Olemme ainoana pohjoismaalaisena huutokauppakamarina samassa järjestelmässä ja samoissa myyntiportaaleissa yhdessä maailman suurimpien huutokauppakamareiden kuten Sotheby´s, Phillips ja Wright20 kanssa. Yhteistyökumppaneidemme sivujen kautta myyntikohteemme tavoittavatkin yli 5.5 miljoonaa potentiaalista asiakasta kuukausittain.

JUKKA TAKALA

JUKKA TAKALA

Taide, antiikki, venäläinen, militaria, kellot

puh. 0400 621 039
jukka.takala@annmaris.fi

ILKKA TAKALA

ILKKA TAKALA

Design, korut, modernit huonekalut

puh. 0400 510 560
ilkka.takala@annmaris.fi